1 Ocak 2015 Perşembe

Savaş bile çıkartabilir tabii ama hangi ortamda...

Hani ortam şöyle olsa;
Başbakan mı cumhurbaşkanı mı başkan mı her neyse çıksa kürsüye ve dese ki:
-Kardeşlerim Musul'u almak için Irak'a saldıracağız.
Sorsak:
-Neden?
Yanıtlasa:
-Musul Türklerin ve Kürtlerin yaşadığı bir Osmanlı toprağıdır. Vakti zamanında Atatürk de orayı geri almak istiyordu ama harekete geçmek için en uygun zamanda çıkan isyanlar (Nasturi Ayaklanması ve Şeyh Said İsyanı) nedeniyle alamadı. Bizim olan bu muhteşem petrol şehrinin başkalarının elinde olması milli çıkarlarımıza çok aykırı. Musul bizde olsa ülkemizde akaryakıt fiyatları %75 ucuzlar ve bu tüm ürünlere de yansır, refahımız artar, hepimiz rahat ederiz.
Sorsak:
-Nasıl olacak?
Yanıtlasa:
(Fantezi bu ya) Irak şu anda stratejik olarak yalnız, tüm komşularıyla başı dertte ve Musul'a göz dikmiş bir komşusu ya da 1. Dünya devleti yok. Atatürk'ün çaba gösterdiği günden 90 sene sonra aynı fırsat yine doğdu. Bizim de hem dünyadaki saygınlığımız hem de askeri gücümüz üst düzeyde. Zaten Amerika ve AB ile olan hem ticari hem de diplomatik ilişkilerimiz bizim konumumuzu sağlamlaştırıyor. Gelin bu fırsat yeniden doğmuşken hem Türk ve Kürt kardeşlerimizi Arap egemenliğinden kurtaralım hem de refahımızı üçe katlayalım.

Fantezi bu ya ortam da anlattığı gibi gözükse eminim milli çıkarlarımızı ilgilendiren bu konuda ucunda savaş olmasına rağmen kendisine %90 destek bulur.

Sonuçta Kıbrıs Harekatına da hepimiz destek olmuştuk... Ammaa Esad'a tokat atmak istiyorum savaşı bize fazla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder